Ezeldag 2024

Zondag 2 juni in Oirschot

Na een eerste geslaagde ezeldag, met leerzame presentaties van Ben Hart en dr. Thijs van Loon, zijn de voorbereidingen voor 2024 in volle gang. Via deze pagina, de nieuwsbrief van Ezellogica, Facebook en Instagram houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Kon je er niet bij zijn en wil je graag het programma met Ben Hart terugkijken? Hieronder kun je de toegang tot de opnames bestellen in de online academy van Ezellogica.

Ervaringen van deelnemers eerste ezeldag

Op 10 juni 2023 was ik aanwezig bij de eerste ezeldag, georganiseerd door Nadia. Allereerst wil ik vermelden dat deze dag uitstekend verzorgd was en hopelijk komt volgend jaar opnieuw een ezeldag omdat er nog zoveel zaken zijn die interessant zijn voor ezelliefhebbers (de leukste dieren op aarde😊).In de ochtend was er een uitgebreide webinar van Ben Hart over gedrag en “bonding” bij ezels. Het was heel interessant om bepaalde zaken van een deskundige te horen. Op deze manier ga je toch weer anders observeren. Hetzelfde geldt voor de middagsessie. Thijs van Loon, dierenarts en deskundige in pijnherkenning gaf een interessante en actieve lezing over hoe je pijn bij ezels kunt herkennen. Zeker omdat ze heel goed zijn in pijn te verbergen.Tijdens de uitstekend verzorgde lunch was het fijn om met de andere ezeleigenaren te spreken en elkaars ervaringen te horen. En uiteraard was er ook tijd voor een rondleiding op de Ezelshoeve en de ezels te begroeten die ik normaal elke dag op Facebook zie. Vooral de Poitou’s waren indrukwekkend.Samenvattend was het een heel leerzame dag waarbij ik veel geleerd heb over ezelgedrag en pijnherkenning. Nadia, nogmaals dank voor de goede zorgen en hopelijk tot volgend jaar.
Lutgard Koolen

Video programma Ezeldag 2023 met Ben Hart

Ben Hart gedragsexpert (muil)ezels, muildieren en paarden. Het gezicht achter Hart’s Horsemanship en bekend van zijn werk bij The Donkey Sanctuary. Welke ezelliefhebber kent Ben niet? De missie van Ben is om ons te helpen met het beter begrijpen van onze ezels, muilen en paarden. Door onze dieren beter te begrijpen kunnen we ook het welzijn van onze dieren verbeteren. Ben is er van overtuigd dat het werken met alle paardachtigen niet ingewikkeld, gevaarlijk of stressvol hoeft te zijn. Hij doorbreekt mythes gebaseerd op dominantie en aversieve trainingsmethodes. Hij richt zich op een positieve, veilige en effectieve oplossing met het dier én mensen centraal.

“You already know that donkeys bond and that separating a bonded pair of donkey companions can be fatal, but why do they bond so closely? Why do they get so stressed about being separated from companions, and is there anything you can do about it? If you are struggling to understand your donkey’s behaviour, if you and your donkey have a difference of opinion about who is right, or if what you are being told to do by experts and well-meaning equine owners doesn’t ring true, there may be a very simple, yet complicated explanation. You are not working with the true nature of the animal. Come with me while I show you their true nature and how to work with it, not against it. Let me clear up the myths about dominance and give you the real reason for their behaviour, so you can start building the relationship you have always wanted.” – Ben Hart.