Online cursus
Ezels houden

Waar gaat deze online cursus over?

Deze online cursus gaat over alle belangrijke onderwerpen die iedere (toekomstige) ezelhouder moet weten. 
Onderwerpen zoals huisvesting, voeding, gedrag, training, verzorging en gezondheid. 

Welk type huisvesting is het meest geschikt voor ezels? Kun je ezels houden samen met andere diersoorten? Wat eten ezels en hoe kun je ezels het beste voeren? Wat zijn de verschillen tussen ezels en paarden? Zijn ezels echt zo koppig? Met welke (onverwachte) kosten moet je rekening houden als je ezels gaat houden? Hoe zit het met de verzorging van ezels? Welke gevaren liggen er op de loer als je denkt dat ezels te vergelijken zijn met paarden?

In deze cursus leer je alles over ezels. Je krijgt praktische tips zodat jij op de juiste manier ezels kunt houden én om ervoor te zorgen dat je wel overwogen besluiten kunt nemen als het gaat om het houden van ezels. Na het volgen van deze cursus ben je goed voorbereid om ezels te houden, kun je deze dieren de juiste verzorging geven en bespaar je onnodige uitgave en kosten.

Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en wijze lessen uit het 15 jaar houden van muildieren,
de vele bezoeken aan diverse ezelstallen en ezeleigenaren en de vragen die ik ontvang van (potentiële) ezeleigenaren.

Voor wie is deze cursus?

Overweeg jij om ezels te houden? Dan is deze cursus perfect voor jou. Je leert in deze cursus alles wat je moet weten over ezels. Met deze cursus zorg ik ervoor dat jij goed voorbereid bent als je ezels gaat houden en dat je voor de volle 100% overtuigd bent deze fantastische dieren een goed thuis te kunnen geven. 

Ook voor de bestaande ezelhouder is deze cursus interessant. In deze cursus zijn veel vragen verwerkt die regelmatig aan mij gesteld worden door bestaande ezelhouders. Hoe kan ik mijn ezels meer bezighouden en uitdaging bieden? Wat is verrijking? Mijn ezels zijn te dik, wat moet ik doen? Hoe weet ik of mijn ezel pijn heeft?  

Deze cursus is voor alle (potentiële) ezelliefhebbers die het belangrijk vinden om de ezel centraal te zetten en de leefomgeving en verzorging willen afstemmen op het dier!

Je krijgt één jaar toegang tot deze online cursus. Deze cursus is op eigen tempo te volgen én op de momenten dat het jou uitkomt. 

Wat kun je na deze cursus?

Het belangrijkste is dat je na deze cursus weet hoe je jouw ezels gelukkig en gezond kunt (gaan) houden. Als jouw ezels gezond en gelukkig zijn, ben jij ook gelukkig en heb je ongetwijfeld minder zorgen!

Voorbeelden:

  • Je leert in deze cursus wat het juiste gezelschap is voor ezels én waarom een ezel geen geschikt gezelschap is voor jouw paard.
  • Je weet wat je allemaal nodig hebt en moet regelen voor het houden van ezels.
  • Je weet wat het houden van ezels kost. In geld maar zeker ook in tijd.
  • Na het volgen van deze cursus weet je wat de juiste huisvesting is voor ezels en zo voorkom je onnodige investeringen in de verkeerde huisvesting.
  • Je kunt onnodige dierenarts kosten tot een minimum beperken omdat je weet hoe je jouw ezels fysiek en mentaal gezond houdt.
  • Met een groot budget is veel mogelijk maar ook met een kleiner budget kun jij op de juiste manier ezels houden. Daarom is deze cursus voorzien van praktische én slimme tips.
Ik ben inmiddels wat verder met de online cursus Ezels houden en ik vind echt dat je een interessante cursus opgezet hebt met diverse relevante onderwerpen. Deze cursus ga ik echt als naslagwerk houden!
Anja Verbeek

€ 119,00 incl. 21% BTW.

Eén jaar onbeperkt toegang tot de online cursus Ezels houden.

Deze cursus krijgt momenteel een upgrade, zowel de inhoud als het nieuwe platform waar deze cursus te volgen is. De nieuwe cursus staat uiterlijk 22 december online. Vanaf dat moment krijg je één jaar toegang. Aanmelden kan sowieso hieronder en uiteraard krijg je z.s.m. de inloggegevens in jouw mailbox.