Het Ezelmagazine

Alles lezen over ezels!

2500+
Ezelmagazines verstuurd

10
Landen

8
Edities uitgegeven

Je leest graag over ezels en je wilt altijd meer te weten komen over deze fantastische dieren. Dat snap ik want ezels zijn echt fantastisch! Op het internet is zoveel informatie te vinden. Welke informatie is nou eigenlijk waar en wat niet? Wat zijn de nieuwste inzichten, wat zijn de ontwikkelingen en wat is er allemaal te doen met ezels?

Het Ezelmagazine is de plek geworden waar jij geïnformeerd en geïnspireerd wordt. En hoe fijn is het als je dit lekker op de bank kunt doen met een kopje koffie of thee? Of in het zonnetje met uitzicht op jouw ezels?

Ezellogica

Ik, Nadia van Ezellogica, geef sinds 2020 het Ezelmagazine uit. Ik ben een groot liefhebber van ezels en muilen. Mijn leven wordt verrijkt door mijn drie lieve muilendames Mina, Muli en Cato. Vanuit mijn bedrijf Ezellogica geef ik voorlichting over ezelwelzijn en help ik eigenaren van ezels en muilen die tegen problemen aanlopen. Al langere tijd vond ik dat er meer informatie en kennis gedeeld moest worden over deze prachtige dieren. Ezels zijn niet dom en koppig én ook geen grasmaaiers die je zomaar op een weiland zet. Het zijn intelligente, sociale dieren die de juiste zorg, voeding en huisvesting verdienen. Fantastische dieren waar nog zoveel over te vertellen is. Daarom het Ezelmagazine!

Vernieuwde Ezelmagazine 2023

Na de uitgave van zes edities én met dank aan de feedback van veel trouwe lezers is het magazine dit jaar vernieuwd. Je kunt gerust zeggen versie 2.0 van het Ezelmagazine. Wat is er vernieuwd en verbeterd?

Het Ezelmagazine 2023-1 ligt voor me. Wat een volwassen blad is dat geworden! Als rechtgeaarde ezelliefhebber heb ik alle nummers en was destijds (2020) ontzettend blij met het initiatief van Nadia Penners en haar Ezellogica om dit magazine te starten. Een moedige stap, gedreven door passie. Van meet af aan een goed en mooi blad. Met het jongste nummer bewijst Nadia hoe hoog zij de lat heeft gelegd op weg naar het volwassen magazine dat het nu is. Een geweldig magazine over een prachtige hobby, het houden van ezels. Luchtige artikelen afgewisseld met zeer serieuze en vooral leerzame bijdragen van deskundigen. Prachtige en moderne lay-out. Een blad waar je echt wat aan hebt. Een must voor iedere ezelliefhebber. Ga zo door Nadia! Zodra je een life-time abonnement invoert, neem ik dat! Wil er géén missen.
Martin Kerkhof
Wat een geweldig magazine. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook inhoudelijk! Er komt van alles aan bod over voeding, verzorging, ouderdom etc. Verder wordt er ook verwezen naar waar de informatie vandaan komt, dus je kan jezelf er nog verder in verdiepen. Een must voor de ezelliefhebber. Contact via de mail gaat ook boven verwachting. Top!!
Dieuwke Voets
Ik was op zoek naar een nieuw Ezelmagazine. Na wat zoeken kwam ik terecht bij Ezellogica. Waar ik heel warm en persoonlijk geholpen werd met mijn vragen. Ik raad dit Ezelmagazine zeker aan. Heel interessant qua inhoud, met verschillende onderwerpen van voeding en huisvesting tot gezondheid en wetenschappelijk onderzoek. Afgewisseld met mooie afbeeldingen en fijne tips zeker de moeite waard. Of je nu meer wilt weten over ezels of al wat jaren ervaring hebt als ezeleigenaar, iedereen komt aan zijn trekken. Ik heb persoonlijk veel geleerd over verrijking van de omgeving. Mij ezels kregen wel takken enz. Maar door een slowfeeder toe te voegen was dit zowel voor mij als voor mijn ezels een win-win. Ook de website is erg tof en interessant. En nog een tip. Moet je een minder leuke klus aanpakken? Luister dan naar de podcast van ezellogica. Dan wordt de klus een pak leuker.
Mathilde Lasagni

Samenwerking met de Vereniging Nederlands Ezelstamboek (VNE)

Ben je lid van de Vereniging het Nederlands Ezelstamboek (VNE)? 
Dan krijg je het Ezelmagazine in 2024 gratis toegestuurd. Aanmelden of verlengen via de website is niet nodig.

Het Ezelmagazine 2023 en eerdere uitgaves kun je hieronder bestellen bij Ezelmagazine 2023.

Ezelmagazines 2023

2 edities 2023
34,95
 • Gratis verzending
 • Van 36 naar meer dan 50 pagina's vol leuke en leerzame artikelen
 • Vernieuwde vormgeving voor nog meer lees- en kijkplezier
 • Vaste rubrieken dus lees altijd over jouw favoriete onderwerp
 • Je besteld twee losse edities, geen abonnement
 • Geen stilzwijgende verlenging

Ezelmagazines 2024

2 edities 2024
34,95
 • Gratis verzending
 • Ieder jaar in april en oktober het Ezelmagazine op je deurmat!
 • Boordevol en leerzame artikelen over ezels
 • Je besteld twee losse edities, geen abonnement
 • Geen stilzwijgende verlenging
 • Ben je lid van de VNE? Dan krijg je het Ezelmagazine 2024 automatisch toegestuurd. Aanmelden hier is niet nodig!
Losse verkoop

Ezelmagazines 2024

Doorlopend abonnement - bestellen vóór 01-03-24
34.95
29,90
 • Gratis verzending
 • Ieder jaar in april en oktober het Ezelmagazine op je deurmat!
 • Je besteld een abonnement, per jaar opzegbaar
 • De verlenging wordt automatisch geregeld
 • Bonus: geen jaarlijkse prijsstijging
 • Ben je lid van de VNE? Dan krijg je het Ezelmagazine 2024 automatisch toegestuurd. Aanmelden hier is niet nodig!
Abonnement
Toen het Ezelmagazine van Ezellogica verscheen, dacht ik "Eindelijk een Nederlands ezel tijdschrift!" Het enige tijdschrift dat ik ken is het Franse Les cahiers de l´âne. Àlle artikelen in het magazine zijn interessant. Ze zijn goed samengesteld en vaak wetenschappelijk onderbouwd. Met mijn méér dan 20 jaar ezel ervaring, kom ik nog steeds leerzame onderwerpen tegen. Het is interessant om over bepaalde ziektes te lezen, of nieuwtjes zoals een systeem in ontwikkeling om pijn bij ezels te meten, of over het werk van ezelcollega´s. Tegen een ezelliefhebber zou ik zeggen: "Kijk, hier een mooi ezeltijdschrift van goede kwaliteit!"
Liesbeth Bronswijk
Eigenaar Quinta do Barco Cheio / Voorzitter van Ezelvereniging "Orelhas sem Fronteiras"
Het plezier met dit tijdschrift begon al bij het ophalen bij het postkantoor: lyrisch was het meisje aan het loket over de envelop met het treffende logo! Dat was nog maar de buitenkant. Ik pakte een verzorgd en glossy blad uit met een aandoenlijk leuke foto op de cover. Mooi qua kleur en lay-out, heel uitnodigend om te lezen, veel praktische info, vooral voor de beginnende ezel vriend. Voor mij persoonlijk heel bijzonder, de ruimte en aandacht voor muildieren en - ezels, ook mijn favorietjes! Er komen professionals aan het woord met kennis van zaken en de pakkende foto's komen zo je hart binnen. Dit was nog maar een 1e uitgave.... Voor volgende hoop ik nog meer te lezen over de 'logica' die ezels van zichzelf hebben: over hun enorme IQ, of interviews met mensen die bijzondere therapieën/behandelingen vóór ezels aanbieden of sessies/activiteiten met ezels. Kortom laten zien waar ze zo goed in zijn: zich verbinden met mensen. Volgens mij zijn we niet snel uitgepraat over deze dieren. Ik ben enthousiast over Ezellogica en zie uit naar meer!
Inge
Donkeymotion
Nadia, wat wordt er door jou hard gewerkt om ons te voorzien van vele leerzame en leuke feiten over ezels. Ezellogica is een mooi en goed verzorgd magazine. Ik heb zojuist het abonnement verlengd.
Birgit Ritten

Meest gestelde vragen - Vragen waar je vast een antwoord op wilt!

Vanaf 2024 is het mogelijk om zowel per jaar 2 losse edities te bestellen als te kiezen voor een abonnement. Kies je voor een abonnement dan regelen wij de verlenging voor je. Een extra voordeel; naast een voordelige abonnementsprijs wordt deze prijs jaarlijks niet verhoogd.* 

De edities van 2023 of eerder zijn uitsluitend los per jaar te verkrijgen.

* De intentie is om dit abonnement, voor deze prijs, tot opzegging aan te kunnen bieden. Mocht er om onvoorziene redenen een prijswijziging nodig zijn, dan wordt dit vooraf met jou als abonnee gecommuniceerd. Zonder akkoord wordt jouw abonnement niet verlengd.

Vanaf 2024 is het mogelijk om te kiezen voor een doorlopend abonnement (tot opzegging). Je profiteert van een extra voordeel én ieder jaar in april en oktober het Ezelmagazine op de deurmat zonder zorgen over de verlenging.


Leuk dat je ook lid bent van de Vereniging het Nederlands Ezelstamboek (VNE). In 2024 start de samenwerking tussen de VNE en Ezellogica. Omdat je lid bent ontvang je naast het verenigingsblad Balknoten ook in april en oktober het Ezelmagazine. Bestellen voor 2024 is dan niet nodig!

Heb je het Ezelmagazine besteld en is er nog niks verzonden? Als je echt alle waardevolle informatie over ezels wil missen,  dan kun je binnen 14 dagen zonder opgave van redenen de aanschaf herroepen. 

 Abonnementen zijn per jaar opzegbaar. 

Nee, helaas je kunt geen losse edities bestellen. Wel is er de mogelijkheid om per jaar 2 edities te bestellen zonder abonnement.

Het Ezelmagazine wordt binnen Europa gratis verzonden.

Woon je buiten Europa en wil je graag toch het Ezelmagazine ontvangen? Neem dan even contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. E-mail: webshop@ezellogica.nl

Zeker! Naast dat het gewoon leuk is om over je lievelingsdieren te lezen, kom je vast en zeker nog nieuwe stukjes informatie tegen. Vooral omdat in dit magazine ook wetenschappelijke onderzoeken en nieuwe inzichten worden gedeeld.

Ben je echt een expert, en zou je juist graag jouw kennis willen delen? Neem dan even contact op, misschien kun je als schrijver jouw kennis en expertise verspreiden.

Er is veel aandacht voor de dagelijkse verzorging en huisvesting, dus dat kun je misschien nog niet direct praktisch toepassen. Maar! De artikelen zijn leuk en toegankelijk geschreven, dus ook jij zult ze vast met veel plezier lezen. Bovendien is het handig nu alvast kennis op te doen, voor als je later wél zelf ezels gaat houden, of die van andere mensen gaat trainen of verzorgen.

Jammer dat je het abonnement op het Ezelmagazine wilt opzeggen. Wil je met mij delen waarom? Ik kijk graag samen naar een oplossing.

Mocht jouw besluit definitief zijn stuur dan een mail naar magazine@ezellogica.nl