Het Ezelmagazine

Lezen én leren over ezels

Je leest graag over ezels en je wilt altijd meer te weten komen over deze fantastische dieren. Dat snap ik want ezels zijn echt fantastisch! Op het internet is zoveel informatie te vinden. Welke informatie is nou eigenlijk waar en wat niet? Wat zijn de nieuwste inzichten, wat zijn de ontwikkelingen en wat is er allemaal te doen met ezels? 

Het Ezelmagazine is de plek geworden waar jij geïnformeerd en geïnspireerd wordt. Je leest in dit magazine over de nieuwste ontwikkelingen in ezelland, (wetenschappelijke) artikelen over welzijn, gezondheid en training, interviews met ezel-experts over de hele wereld en andere leuke artikelen uiteraard over ezels. En hoe fijn is het als je dit lekker op de bank kunt doen met een kopje koffie of thee? Of in het zonnetje met uitzicht op jouw ezels?

Vernieuwde Ezelmagazine 2023

Na de uitgave van zes edities én met dank aan de feedback van veel trouwe lezers is het magazine dit jaar vernieuwd. Je kunt gerust zeggen versie 2.0 van het Ezelmagazine. Wat is er vernieuwd en verbeterd?

Ezelmagazines 2022

2 edities 2022
24,95
  • Gratis verzending binnen Nederland

Ezelmagazines 2023

2 edities 2023
34,95
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • Van 36 naar meer dan 50 pagina's vol leuke en leerzame artikelen.
  • Vernieuwde vormgeving voor nog meer lees- en kijkplezier.
Vernieuwd

Ezelmagazine pakket

2 edities 2022 + 2 edities 2023
59.95
44,95
  • Gratis verzending binnen Nederland
Actie

Voor wie is het Ezelmagazine?

Het Ezelmagazine is er voor iedereen die gezonde en gelukkige ezels wil, of gewoon meer wil leren en lezen over deze fascinerende dieren. Ben je beginnend ezelhouder en wil je een goede start maken? Dan ga je zeker veel leren van het Ezelmagazine. Lees bijvoorbeeld welk voerbeleid past bij jouw dieren, hoe je hun welzijn kunt bevorderen en wat de do’s en don’ts zijn bij het trainen. Ook de ervaren ezelfan zal dit magazine met veel plezier lezen! 

De artikelen in het magazine zijn geschreven door ervaren experts, of door schrijvers die de informatie vanuit deze experts vertalen naar een toegankelijk artikel. Geen mythes maar betrouwbare informatie die is gebaseerd op (wetenschappelijke) inzichten op het gebied van de fysiologie en ethologie van ezels. Veel van de informatie is direct praktisch toepasbaar, zodra je bij je eigen dieren de wei of paddock instapt.

Het Ezelmagazine 2023-1 ligt voor me. Wat een volwassen blad is dat geworden! Als rechtgeaarde ezelliefhebber heb ik alle nummers en was destijds (2020) ontzettend blij met het initiatief van Nadia Penners en haar Ezellogica om dit magazine te starten. Een moedige stap, gedreven door passie. Van meet af aan een goed en mooi blad. Met het jongste nummer bewijst Nadia hoe hoog zij de lat heeft gelegd op weg naar het volwassen magazine dat het nu is. Een geweldig magazine over een prachtige hobby, het houden van ezels. Luchtige artikelen afgewisseld met zeer serieuze en vooral leerzame bijdragen van deskundigen. Prachtige en moderne lay-out. Een blad waar je echt wat aan hebt. Een must voor iedere ezelliefhebber. Ga zo door Nadia! Zodra je een life-time abonnement invoert, neem ik dat! Wil er géén missen.
Martin Kerkhof
Ik was op zoek naar een nieuw Ezelmagazine. Na wat zoeken kwam ik terecht bij Ezellogica. Waar ik heel warm en persoonlijk geholpen werd met mijn vragen. Ik raad dit Ezelmagazine zeker aan. Heel interessant qua inhoud, met verschillende onderwerpen van voeding en huisvesting tot gezondheid en wetenschappelijk onderzoek. Afgewisseld met mooie afbeeldingen en fijne tips zeker de moeite waard. Of je nu meer wilt weten over ezels of al wat jaren ervaring hebt als ezeleigenaar, iedereen komt aan zijn trekken. Ik heb persoonlijk veel geleerd over verrijking van de omgeving. Mij ezels kregen wel takken enz. Maar door een slowfeeder toe te voegen was dit zowel voor mij als voor mijn ezels een win-win. Ook de website is erg tof en interessant. En nog een tip. Moet je een minder leuke klus aanpakken? Luister dan naar de podcast van ezellogica. Dan wordt de klus een pak leuker.
Mathilde Lasagni
Wat een geweldig magazine. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook inhoudelijk! Er komt van alles aan bod over voeding, verzorging, ouderdom etc. Verder wordt er ook verwezen naar waar de informatie vandaan komt, dus je kan jezelf er nog verder in verdiepen. Een must voor de ezelliefhebber. Contact via de mail gaat ook boven verwachting. Top!!
Dieuwke Voets
Nadia, wat wordt er door jou hard gewerkt om ons te voorzien van vele leerzame en leuke feiten over ezels. Ezellogica is een mooi en goed verzorgd magazine. Ik heb zojuist het abonnement verlengd.
Birgit Ritten
Toen het Ezelmagazine van Ezellogica verscheen, dacht ik "Eindelijk een Nederlands ezel tijdschrift!" Het enige tijdschrift dat ik ken is het Franse Les cahiers de l´âne. Àlle artikelen in het magazine zijn interessant. Ze zijn goed samengesteld en vaak wetenschappelijk onderbouwd. Met mijn méér dan 20 jaar ezel ervaring, kom ik nog steeds leerzame onderwerpen tegen. Het is interessant om over bepaalde ziektes te lezen, of nieuwtjes zoals een systeem in ontwikkeling om pijn bij ezels te meten, of over het werk van ezelcollega´s. Tegen een ezelliefhebber zou ik zeggen: "Kijk, hier een mooi ezeltijdschrift van goede kwaliteit!"
Liesbeth Bronswijk
Eigenaar Quinta do Barco Cheio / Voorzitter van Ezelvereniging "Orelhas sem Fronteiras"
Het plezier met dit tijdschrift begon al bij het ophalen bij het postkantoor: lyrisch was het meisje aan het loket over de envelop met het treffende logo! Dat was nog maar de buitenkant. Ik pakte een verzorgd en glossy blad uit met een aandoenlijk leuke foto op de cover. Mooi qua kleur en lay-out, heel uitnodigend om te lezen, veel praktische info, vooral voor de beginnende ezel vriend. Voor mij persoonlijk heel bijzonder, de ruimte en aandacht voor muildieren en - ezels, ook mijn favorietjes! Er komen professionals aan het woord met kennis van zaken en de pakkende foto's komen zo je hart binnen. Dit was nog maar een 1e uitgave.... Voor volgende hoop ik nog meer te lezen over de 'logica' die ezels van zichzelf hebben: over hun enorme IQ, of interviews met mensen die bijzondere therapieën/behandelingen vóór ezels aanbieden of sessies/activiteiten met ezels. Kortom laten zien waar ze zo goed in zijn: zich verbinden met mensen. Volgens mij zijn we niet snel uitgepraat over deze dieren. Ik ben enthousiast over Ezellogica en zie uit naar meer!
Inge
Donkeymotion

Ezellogica

Ik, Nadia van Ezellogica, geef sinds 2020 het Ezelmagazine uit. Ik ben een groot liefhebber van ezels en muilen. Mijn leven wordt verrijkt door mijn drie lieve muilendames Mina, Muli en Cato. Vanuit mijn bedrijf Ezellogica geef ik voorlichting over ezelwelzijn en help ik eigenaren van ezels en muilen die tegen problemen aanlopen. Al langere tijd vond ik dat er meer informatie en kennis gedeeld moest worden over deze prachtige dieren. Ezels zijn niet dom en koppig én ook geen grasmaaiers die je zomaar op een weiland zet. Het zijn intelligente, sociale dieren die de juiste zorg, voeding en huisvesting verdienen. Fantastische dieren waar nog zoveel over te vertellen is. Daarom het Ezelmagazine!

Ezelmagazines 2022

2 edities 2022
24,95
  • Gratis verzending binnen Nederland

Ezelmagazines 2023

2 edities 2023
34,95
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • Van 36 naar meer dan 50 pagina's vol leuke en leerzame artikelen.
  • Vernieuwde vormgeving voor nog meer lees- en kijkplezier.
Vernieuwd

Ezelmagazine pakket

2 edities 2022 + 2 edities 2023
59.95
44,95
  • Gratis verzending binnen Nederland
Actie

Meest gestelde vragen - Vragen waar je vast een antwoord op wilt!

Nee hoor! Je zit nergens aan vast. Het abonnement loopt automatisch af na een jaar (2 edities). Al vertrouw ik erop dat je zo enthousiast zult zijn dat je het magazine het jaar erop niet meer wilt missen!

Wat super leuk dat je zo enthousiast bent! Aan het eind van het jaar, in de laatste editie, komt er in het Ezelmagazine een aanbod voor het nieuwe jaar. Vanaf dat moment kun je verlengen. Uiteraard wordt dit ook gecommuniceerd op Social Media en de nieuwsbrief van Ezellogica.

Heb je een abonnement besteld, maar er is nog niks verzonden en je wilt van de aanschaf afzien, dan kun je binnen 14 dagen zonder opgave van redenen de aanschaf herroepen. 

Kom je tot de conclusie dat het Ezelmagazine niks voor jou is of je bent niet tevreden, dan is het magazine altijd al bekeken en dus gebruikt. Je krijgt geen geld terug op magazines die verzonden zijn.

Heb je de eerste editie ontvangen (begin van het jaar) en de tweede editie nog niet? Dan betaal je de prijs voor het reeds verzonden magazine incl. verzending. De verzending van de tweede editie wordt dan geannuleerd.

 

Ja, je kunt een losse editie bestellen. De losse edities zijn alleen verkrijgbaar in de vorm van het e-magazine (PDF).  Losse edities vindt je in de webshop. Je herkent de losse edities aan het PDF symbool in de afbeelding.

De verzendkosten van het jaarabonnement (2 edities) naar België zijn € 7,50. 

Het Ezelmagazine wordt verstuurd binnen Europa. De verzendkosten bedragen € 7,50 voor het jaarabonnement (2 edities).

Woon je buiten Europa en wil je graag toch het Ezelmagazine ontvangen? Neem dan even contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. E-mail: webshop@ezellogica.nl

Zeker! Naast dat het gewoon leuk is om over je lievelingsdieren te lezen, kom je vast en zeker nog nieuwe stukjes informatie tegen. Vooral omdat in dit magazine ook wetenschappelijke onderzoeken en nieuwe inzichten worden gedeeld.

Ben je echt een expert, en zou je juist graag jouw kennis willen delen? Neem dan even contact op, misschien kun je als schrijver jouw kennis en expertise verspreiden.

Er is veel aandacht voor de dagelijkse verzorging en huisvesting, dus dat kun je misschien nog niet direct praktisch toepassen. Maar! De artikelen zijn leuk en toegankelijk geschreven, dus ook jij zult ze vast met veel plezier lezen. Bovendien is het handig nu alvast kennis op te doen, voor als je later wél zelf ezels gaat houden, of die van andere mensen gaat trainen of verzorgen.