Het Ezelmagazine

Alles wat je wil weten over ezels!

In dit magazine kun je alles lezen én leren over ezels, muilezels en muildieren. Ezels… er gaan verschillende verhalen over deze dieren rond. Ze zouden dom zijn en koppig. Niet geschikt om samen met paarden te houden in verband met longworm. Tegelijkertijd worden ze gepromoot als makkelijke grasmaaiers en ideale knuffeldieren voor kinderen. Wat klopt er eigenlijk van al deze verhalen? Doe jezelf een abonnement op het Ezelmagazine cadeau en leer alles over deze fantastische dieren!

Antwoord op al je vragen

Het Ezelmagazine is er voor JOU als ezelliefhebber. Jij wilt zo goed mogelijk voor jouw ezels zorgen, je gunt ze alles wat ze nodig hebben… maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Op internet is zoveel informatie te vinden, maar wat is nou eigenlijk waar en wat niet? Het Ezelmagazine biedt je betrouwbare informatie, gebaseerd op (wetenschappelijke) onderzoeken en het werk van experts van over de hele wereld. Dit alles in een mooi jasje: een luxe glossy voorkant, mooie opmaak en vol goed leesbare artikelen die taaie informatie heel toegankelijk maken.

 • Hoe kun je pijn herkennen bij ezels?
 • Praktische tips voor het wandelen met ezels
 • Wat eten ze eigenlijk… en hoe kan je het aan je ezels zien als hun dieet toch niet optimaal is?
 • Hoe kun je de leefomgeving van je ezels zo goed mogelijk inrichten? Wat mag er echt niet ontbreken en wat maakt het leven leuker?
 • En ook niet onbelangrijk… hoe slim zijn ze nou echt?

Betrouwbaar en toegankelijk

Ik, Nadia, geef sinds 2020 het Ezelmagazine uit. Ik ben een groot liefhebber van ezels en muilen. Mijn leven wordt verrijkt door mijn drie lieve muilendames Mina, Muli en Cato. Vanuit mijn bedrijf Ezellogica geef ik voorlichting over ezelwelzijn en help ik eigenaren van ezels en muilen die tegen problemen aanlopen. Al langere tijd vond ik dat er meer juiste informatie en kennis gedeeld moest worden over deze prachtige dieren. Ezels zijn niet dom en koppig én zijn ook geen grasmaaiers die je zomaar op een weiland zet. Het zijn intelligente, sociale dieren die de juiste zorg, voeding en huisvesting verdienen.

Omdat informatie hierover niet altijd makkelijk te vinden is, en het lastig kan zijn feiten van fictie te onderscheiden, heb ik besloten dat het anders moest. Er moest een betrouwbare plek komen waar ezelliefhebbers zich kunnen verdiepen in het welzijn van hun geliefde dieren. Het Ezelmagazine is deze plek geworden! Hier houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ezelland en delen we (wetenschappelijke) kennis over welzijn, gezondheid en training. Daarnaast biedt het magazine je de mogelijkheid om jouw ezels in de spotlight te zetten! Hoe leuk is dat?

Dieuwke Voets
Dieuwke Voets
Lees verder
Wat een geweldig magazine. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook inhoudelijk! Er komt van alles aan bod over voeding, verzorging, ouderdom etc. Verder wordt er ook verwezen naar waar de informatie vandaan komt, dus je kan jezelf er nog verder in verdiepen. Een must voor de ezelliefhebber. Contact via de mail gaat ook boven verwachting. Top!!
Liesbeth Bronswijk
Liesbeth Bronswijk Eigenaar Quinta do Barco Cheio / Voorzitter van Ezelvereniging "Orelhas sem Fronteiras"
Lees verder
Toen het Ezelmagazine van Ezellogica verscheen, dacht ik "Eindelijk een Nederlands ezel tijdschrift!" Het enige tijdschrift dat ik ken is het Franse Les cahiers de l´âne. Àlle artikelen in het magazine zijn interessant. Ze zijn goed samengesteld en vaak wetenschappelijk onderbouwd. Met mijn méér dan 20 jaar ezel ervaring, kom ik nog steeds leerzame onderwerpen tegen. Het is interessant om over bepaalde ziektes te lezen, of nieuwtjes zoals een systeem in ontwikkeling om pijn bij ezels te meten, of over het werk van ezelcollega´s. Tegen een ezelliefhebber zou ik zeggen: "Kijk, hier een mooi ezeltijdschrift van goede kwaliteit!"
Birgit Ritten
Lees verder
Nadia, wat wordt er door jou hard gewerkt om ons te voorzien van vele leerzame en leuke feiten over ezels. Ezellogica is een mooi en goed verzorgd magazine. Ik heb zojuist het abonnement verlengd.
IngeDonkeymotion
Lees verder
Het plezier met dit tijdschrift begon al bij het ophalen bij het postkantoor: lyrisch was het meisje aan het loket over de envelop met het treffende logo! Dat was nog maar de buitenkant. Ik pakte een verzorgd en glossy blad uit met een aandoenlijk leuke foto op de cover. Mooi qua kleur en lay-out, heel uitnodigend om te lezen, veel praktische info, vooral voor de beginnende ezel vriend. Voor mij persoonlijk heel bijzonder, de ruimte en aandacht voor muildieren en - ezels, ook mijn favorietjes! Er komen professionals aan het woord met kennis van zaken en de pakkende foto's komen zo je hart binnen. Dit was nog maar een 1e uitgave.... Voor volgende hoop ik nog meer te lezen over de 'logica' die ezels van zichzelf hebben: over hun enorme IQ, of interviews met mensen die bijzondere therapieën/behandelingen vóór ezels aanbieden of sessies/activiteiten met ezels. Kortom laten zien waar ze zo goed in zijn: zich verbinden met mensen. Volgens mij zijn we niet snel uitgepraat over deze dieren. Ik ben enthousiast over Ezellogica en zie uit naar meer!

Voor wie is het magazine?

Het Ezelmagazine is er voor iedereen die gezonde en gelukkige ezels wil, of gewoon meer wil leren en lezen over deze fascinerende dieren. Ben je beginnend ezelhouder en wil je een goede start maken? Dan ga je zeker veel leren van het Ezelmagazine. Lees bijvoorbeeld welk voerbeleid past bij jouw dieren, hoe je hun welzijn kunt bevorderen en wat de do’s en don’ts zijn bij het trainen. Ook de ervaren ezelfan zal dit magazine met veel plezier lezen! Er is aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen, zowel op wetenschappelijk gebied als op het gebied van wet- en regelgeving. Al deze informatie valt twee keer per jaar op je mat, gebundeld in een mooi glossy magazine.

Onderwerpen die in de afgelopen tijd aan bod zijn gekomen:

 • Het creëren van een uitdagende leefomgeving voor je ezels
 • De juiste voeding en het opstellen van een goed voerbeleid
 • Het herkennen van pijnsignalen en ongemak bij ezels en muilen
 • De wet- en regelgeving rondom de registratie van paardachtigen (en dus ook ezels)
 • Stichtingen die zich inzetten voor het welzijn van ezels en muildieren

De artikelen in het magazine zijn geschreven door ervaren experts, of door schrijvers die de informatie vanuit deze experts vertalen naar een toegankelijk artikel. Geen mythes maar betrouwbare informatie die is gebaseerd op (wetenschappelijke) inzichten op het gebied van de fysiologie en ethologie van ezels. Veel van de informatie is direct praktisch toepasbaar, zodra je bij je eigen dieren de wei of paddock instapt.

Ezelmagazines 2022

2 edities 2022
24,95
 • Gratis verzending binnen Nederland

Ezelmagazines 2023

2 edities 2023
34,95
 • Gratis verzending binnen Nederland
 • Van 36 naar meer dan 50 pagina's vol leuke en leerzame artikelen.
 • Vernieuwde vormgeving voor nog meer lees- en kijkplezier.
Vernieuwd

Ezelmagazine pakket

2 edities 2022 + 2 edities 2023
59.95
44,95
 • Gratis verzending binnen Nederland
Actie

Meest gestelde vragen - Vragen waar je vast een antwoord op wilt!

Nee hoor! Je zit nergens aan vast. Het abonnement loopt automatisch af na een jaar (2 edities). Al vertrouw ik erop dat je zo enthousiast zult zijn dat je het magazine het jaar erop niet meer wilt missen!

Wat super leuk dat je zo enthousiast bent! Aan het eind van het jaar, in de laatste editie, komt er in het Ezelmagazine een aanbod voor het nieuwe jaar. Vanaf dat moment kun je verlengen. Uiteraard wordt dit ook gecommuniceerd op Social Media en de nieuwsbrief van Ezellogica.

Heb je een abonnement besteld, maar er is nog niks verzonden en je wilt van de aanschaf afzien, dan kun je binnen 14 dagen zonder opgave van redenen de aanschaf herroepen. 

Kom je tot de conclusie dat het Ezelmagazine niks voor jou is of je bent niet tevreden, dan is het magazine altijd al bekeken en dus gebruikt. Je krijgt geen geld terug op magazines die verzonden zijn.

Heb je de eerste editie ontvangen (begin van het jaar) en de tweede editie nog niet? Dan betaal je de prijs voor het reeds verzonden magazine incl. verzending. De verzending van de tweede editie wordt dan geannuleerd.

 

Ja, je kunt een losse editie bestellen. De losse edities zijn alleen verkrijgbaar in de vorm van het e-magazine (PDF).  Losse edities vindt je in de webshop.

De verzendkosten van het jaarabonnement (2 edities) naar België zijn € 7,50. 

Het Ezelmagazine wordt verstuurd binnen Europa. De verzendkosten bedragen € 7,50 voor het jaarabonnement (2 edities).

Woon je buiten Europa en wil je graag toch het Ezelmagazine ontvangen? Neem dan even contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. E-mail: webshop@ezellogica.nl

Zeker! Naast dat het gewoon leuk is om over je lievelingsdieren te lezen, kom je vast en zeker nog nieuwe stukjes informatie tegen. Vooral omdat in dit magazine ook wetenschappelijke onderzoeken en nieuwe inzichten worden gedeeld.

Ben je echt een expert, en zou je juist graag jouw kennis willen delen? Neem dan even contact op, misschien kun je als schrijver jouw kennis en expertise verspreiden.

Er is veel aandacht voor de dagelijkse verzorging en huisvesting, dus dat kun je misschien nog niet direct praktisch toepassen. Maar! De artikelen zijn leuk en toegankelijk geschreven, dus ook jij zult ze vast met veel plezier lezen. Bovendien is het handig nu alvast kennis op te doen, voor als je later wél zelf ezels gaat houden, of die van andere mensen gaat trainen of verzorgen.