Lees hier de ervaringen van ezelliefhebbers

Wat vinden ezelliefhebbers van het Ezelmagazine?

Wat een geweldig magazine. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook inhoudelijk! Er komt van alles aan bod over voeding, verzorging, ouderdom etc. Verder wordt er ook verwezen naar waar de informatie vandaan komt, dus je kan jezelf er nog verder in verdiepen. Een must voor de ezelliefhebber. Contact via de mail gaat ook boven verwachting. Top!!
Dieuwke Voets
Ik was op zoek naar een nieuw Ezelmagazine. Na wat zoeken kwam ik terecht bij Ezellogica. Waar ik heel warm en persoonlijk geholpen werd met mijn vragen. Ik raad dit Ezelmagazine zeker aan. Heel interessant qua inhoud, met verschillende onderwerpen van voeding en huisvesting tot gezondheid en wetenschappelijk onderzoek. Afgewisseld met mooie afbeeldingen en fijne tips zeker de moeite waard. Of je nu meer wilt weten over ezels of al wat jaren ervaring hebt als ezeleigenaar, iedereen komt aan zijn trekken. Ik heb persoonlijk veel geleerd over verrijking van de omgeving. Mij ezels kregen wel takken enz. Maar door een slowfeeder toe te voegen was dit zowel voor mij als voor mijn ezels een win-win. Ook de website is erg tof en interessant. En nog een tip. Moet je een minder leuke klus aanpakken? Luister dan naar de podcast van ezellogica. Dan wordt de klus een pak leuker.
Mathilde Lasagni
Het Ezelmagazine 2023-1 ligt voor me. Wat een volwassen blad is dat geworden! Als rechtgeaarde ezelliefhebber heb ik alle nummers en was destijds (2020) ontzettend blij met het initiatief van Nadia Penners en haar Ezellogica om dit magazine te starten. Een moedige stap, gedreven door passie. Van meet af aan een goed en mooi blad. Met het jongste nummer bewijst Nadia hoe hoog zij de lat heeft gelegd op weg naar het volwassen magazine dat het nu is. Een geweldig magazine over een prachtige hobby, het houden van ezels. Luchtige artikelen afgewisseld met zeer serieuze en vooral leerzame bijdragen van deskundigen. Prachtige en moderne lay-out. Een blad waar je echt wat aan hebt. Een must voor iedere ezelliefhebber. Ga zo door Nadia! Zodra je een life-time abonnement invoert, neem ik dat! Wil er géén missen.
Martin Kerkhof
Het plezier met dit tijdschrift begon al bij het ophalen bij het postkantoor: lyrisch was het meisje aan het loket over de envelop met het treffende logo! Dat was nog maar de buitenkant. Ik pakte een verzorgd en glossy blad uit met een aandoenlijk leuke foto op de cover. Mooi qua kleur en lay-out, heel uitnodigend om te lezen, veel praktische info, vooral voor de beginnende ezel vriend. Voor mij persoonlijk heel bijzonder, de ruimte en aandacht voor muildieren en - ezels, ook mijn favorietjes! Er komen professionals aan het woord met kennis van zaken en de pakkende foto's komen zo je hart binnen. Dit was nog maar een 1e uitgave.... Voor volgende hoop ik nog meer te lezen over de 'logica' die ezels van zichzelf hebben: over hun enorme IQ, of interviews met mensen die bijzondere therapieën/behandelingen vóór ezels aanbieden of sessies/activiteiten met ezels. Kortom laten zien waar ze zo goed in zijn: zich verbinden met mensen. Volgens mij zijn we niet snel uitgepraat over deze dieren. Ik ben enthousiast over Ezellogica en zie uit naar meer!
Inge
Donkeymotion
Toen het Ezelmagazine van Ezellogica verscheen, dacht ik "Eindelijk een Nederlands ezel tijdschrift!" Het enige tijdschrift dat ik ken is het Franse Les cahiers de l´âne. Àlle artikelen in het magazine zijn interessant. Ze zijn goed samengesteld en vaak wetenschappelijk onderbouwd. Met mijn méér dan 20 jaar ezel ervaring, kom ik nog steeds leerzame onderwerpen tegen. Het is interessant om over bepaalde ziektes te lezen, of nieuwtjes zoals een systeem in ontwikkeling om pijn bij ezels te meten, of over het werk van ezelcollega´s. Tegen een ezelliefhebber zou ik zeggen: "Kijk, hier een mooi ezeltijdschrift van goede kwaliteit!"
Liesbeth Bronswijk
Eigenaar Quinta do Barco Cheio / Voorzitter van Ezelvereniging "Orelhas sem Fronteiras"

Wat vinden (aankomende) ezelhouders van de online cursus Ezels houden?

Ik ben inmiddels wat verder met de online cursus Ezels houden en ik vind echt dat je een interessante cursus opgezet hebt met diverse relevante onderwerpen. Deze cursus ga ik echt als naslagwerk houden!
Anja Verbeek

Lees hier wat ezelliefhebbers vinden van de Ezeldag

Op 10 juni 2023 was ik aanwezig bij de eerste ezeldag, georganiseerd door Nadia. Allereerst wil ik vermelden dat deze dag uitstekend verzorgd was en hopelijk komt volgend jaar opnieuw een ezeldag omdat er nog zoveel zaken zijn die interessant zijn voor ezelliefhebbers (de leukste dieren op aarde😊).In de ochtend was er een uitgebreide webinar van Ben Hart over gedrag en “bonding” bij ezels. Het was heel interessant om bepaalde zaken van een deskundige te horen. Op deze manier ga je toch weer anders observeren. Hetzelfde geldt voor de middagsessie. Thijs van Loon, dierenarts en deskundige in pijnherkenning gaf een interessante en actieve lezing over hoe je pijn bij ezels kunt herkennen. Zeker omdat ze heel goed zijn in pijn te verbergen.Tijdens de uitstekend verzorgde lunch was het fijn om met de andere ezeleigenaren te spreken en elkaars ervaringen te horen. En uiteraard was er ook tijd voor een rondleiding op de Ezelshoeve en de ezels te begroeten die ik normaal elke dag op Facebook zie. Vooral de Poitou’s waren indrukwekkend.Samenvattend was het een heel leerzame dag waarbij ik veel geleerd heb over ezelgedrag en pijnherkenning. Nadia, nogmaals dank voor de goede zorgen en hopelijk tot volgend jaar.
Lutgard Koolen

Dit zijn de ervaringen en resultaten van de 1 op 1 begeleiding

"Het gaat een stuk beter dan voor je kwam. Juul geeft mooi de voorbenen aan door middel van de clickertraining. Ik ga rustig zelf de achterbenen proberen. De buren heb ik inmiddels ook al gestrikt voor een sessie. Vanavond gaan we weer oefenen. Juul beleeft er plezier aan, dat geldt ook voor mijzelf. Telkens als de smid komt gaat het ietsje soepeler, maar ik zet er niet te veel druk achter. Kortom, missie geslaagd wat mij betreft! Ik ben in ieder geval heel blij dat je me wegwijs hebt gemaakt, dat heeft me goed geholpen!"
Joachim Jansen
Even een tussenbericht over onze Orphée. Ik heb zo consequent mogelijk jouw aanwijzingen gevolgd. Gewenste handeling verrichten / belonen met iets waar Orphée verzot op is. Het werkt. Inmiddels kan ik zijn linker achterhoef op de door mij gewenste wijze oppakken en schoonmaken. Dat is dus gelukt. Nu ben ik langzaam met 'rechtsachter' bezig. 3 maanden later...Bonjour Nadia, Met genoegen laat ik je weten dat nu zelfs ook de hoefsmid geen problemen meer heeft met Orphée, bij het kappen van de hoeven. Ik heb hem verteld over jouw bijdrage hier in. Mijn erkentelijkheid is groot.
Een ezelliefhebber
Dank je wel voor je tips en adviezen over mijn ezels! Fijn om even samen met jou met ze aan het werk te zijn en van je te leren! Ik heb waardevolle tips gekregen om m'n jonge mannen 'eronder' te houden!
Mincke van Schuppen