Blog Ezellogica - Alles wat jij wil weten over ezels!

Algemeen

Wat moet jij weten over ezels voor de aankoop? Welke organisaties, stichtingen en bedrijven zijn er in de ezelwereld?

Voeding

Wat eet een ezel? Wat is de juiste voeding voor ezels? Wat zijn de verschillen tussen ezels en paarden? 

Huisvesting

Wat is goede huisvesting voor ezels? Hoe ziet de ideale ezelstal eruit? Een wei of paddock? Hoe kun je verrijking aanbieden?

Gedrag

Wat zijn de verschillen in het gedrag van ezels en paarden? Hoe voorkom je verveling? Wat zegt de lichaamstaal van ezels?

Training

Kun je ezels trainen? Hoe leert een ezel? Hoe kan ik mijn ezel iets leren? Zijn ezels echt zo koppig? Waarom is het belangrijk om ezels te trainen en voor te bereiden op verschillende situaties?

Gezondheid

Hoe hou jij jouw ezels gezond? Wat is de lichaamstemperatuur van een ezel? Hoe vaak moet ik mijn ezels ontwormen? Hoeveel weegt een ezel? Kan een ezel tegen de regen?

Fokkerij

Wanneer is een ezel hengstig? Wat is de draagtijd van een ezel? Zijn muildieren/muilezels onvruchtbaar? Zijn er verschillende ezelrassen? Hoe kun je verantwoord fokken? Is er een ezelstamboek?

Ezelmagazine

Het ezelmagazine van Ezellogica; Voor iedereen die meer wil weten of lezen over ezel! Een glossy magazine boordevol met informatie en exclusieve interviews over huisvesting, gezondheid, gedrag en training.