Eerste editie ezelmagazine Ezellogica

Het ezelmagazine van Ezellogica - informatie over ezels

Als jij op het punt staat om ezels aan te schaffen of als je meer wil lezen over ezels? Dan is dit ezelmagazine van Ezellogica echt iets voor jou! De bedoeling is om jou, op een toegankelijke manier, te informeren en te boeien. Daarnaast draagt dit ezelmagazine bij aan het verbeteren van het welzijn en imago van de ezel. Lees in deze blog wat jij kan verwachten van de eerste editie van dit ezelmagazine.

Interview Ben Hart “Zelfs een oude ezel kun je nieuwe dingen leren”

Ben Hart, gedragstrainer van The Donkey Sanctuary en Hart’s Horsemanship, is een groot voorbeeld als het gaat over ezelgedrag. Voor mij maar ongetwijfeld ook voor veel andere ezelliefhebbers. In dit exclusieve interview vertelt Ben Hart ook over het karakter, gedrag en trainen van ezels.

Pijnherkennen bij ezels

De Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde, heeft onderzoek gedaan naar pijnherkenning (gedrag en lichaamstaal) bij ezels. De bevindingen zijn gedeeld in de Equine Pijn- en Welzijnsapp. In het ezelmagazine daarom meer informatie over de onderzoeken, resultaten en de app.

Wat eet een ezel?

Wat zijn de verschillen tussen de voeding van een paard en de voeding van een ezel? Hoe ziet het natuurlijke gedrag van een ezel eruit? En hoe kun jij jouw ezels het beste voeren?

Hoefverzorging van ezels

Claire Visser, ezelbekapper.nl, deelt belangrijke informatie over de verschillen tussen een ezelhoef en paardenhoef. Hoefbevangenheid (Laminitis), White Line Disease en rotstraal. Hoe ontstaan deze aandoeningen en nog belangrijker hoe voorkom je deze aandoeningen?

Stichting De Ezelsociëteit

Mijn enorme passie voor ezels is bij deze ezelopvang begonnen. Meer over het ontstaan van Ezellogica. Daarom schenk ik de winst van beide edities van het ezelmagazine in 2020 aan Stichting De Ezelsociëteit. In deze editie lees je dan ook meer over deze ezelopvang en de ezels.

Meer weten of het ezelmagazine van Ezellogica bestellen? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

Meest recente berichten

Een groep muildieren

Wat zijn muildieren en muilezels?

Een paard en een ezel kent iedereen. Maar wat is een muildier en muilezel? Wat zijn de verschillen tussen deze diersoorten? In deze blog informatie